Praktisch

Zwart goud is een gratis festival. Je hoeft dus geen ticket te kopen of te betalen aan de ingang.

Bezoekers kunnen zowel bij het binnenkomen als buitengaan van het festivalterrein gecontroleerd worden. We vragen hierbij om respect naar onze medewerkers toe. Laat je rugzak spontaan controleren en breng geen verboden items mee.

Waar ligt het festival?

Je vindt ons bij Terhills Maasmechelen, ingang bij National Park Visitor Center. Navigeer naar Maasmechelen Leisure Valley en volg vanaf daar de wegwijzers. 

Hoe kom ik naar het festival?

We moedigen iedereen aan om zich op een duurzame manier naar Zwart Goud te verplaatsen.

Als je kiest om met de fiets naar Zwart Goud te komen, is zowel het fietspad op de openbare weg of het fietspad door het natuurpark een optie. Knooppunt 502 is het dichtstbijzijnde knooppunt. Er is voldoende plek op de fietsparking vlak aan de ingang. Plan je rit met de fietsrouteplanner.

Indien je het openbaar vervoer verkiest richting Zwart Goud, neem dan de trein naar NMBS- station halte Genk. Van daaruit kan je lijnbus 45 richting Maaseik nemen.  Afstappen doe je aan de halte “Eisden Maasmechelen Village”.  

Wie met het openbaar vervoer vanuit Maastricht of Lanaken komt met lijn 63, moet overstappen (halte Maasmechelen Centrum/ Eisden Bloemenlaan) op lijn 45. Je stapt af aan halte  “Eisden Maasmechelen Village”.  

Kom je met de wagen? Volg dan de bordjes Maasmechelen Leisure Valley tot aan de signalisatie van Zwart Goud. Denk aan je uitstoot en probeer maximaal te carpoolen. Parkeren kan op de parking van National Park Visitor Center of de parking tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden, navigeer naar Kolenmijn Limburg-Maaslaan 31.

Het festival is toegankelijk vanaf 15u30. De eerste act start om 16u00. Om 02u00 stopt de muziek, het terrein sluit om 02u30. We vragen aan onze bezoekers om de buurt te respecteren en het terrein rustig te verlaten.

Goede afspraken maken goede vrienden. Daarom stellen we enkele huisregels op, die ervoor zorgen dat iedereen een zo aangenaam mogelijke festivalervaring kan hebben op Zwart Goud. Iedereen is welkom, er is geen minimumleeftijd op Zwart Goud.

Safer space

Zwart Goud streeft ernaar om een zo veilig mogelijke plek te zijn voor iedereen. Er wordt een nultolerantie gehanteerd voor iedere vorm van discriminatie, intimidatie en haat. Zie je iets dat niet door de beugel kan? Spreek de organisatie hierover aan.

Respect voor elkaar en het terrein

Bij gebrek aan respect voor medebezoekers, medewerkers of infrastructuur kan de toegang geweigerd worden. Gooi geen sigarettenpeuken op de grond en gooi je afval weg in de daarvoor bestemde containers. Laat geen rommel achter en respecteer het milieu.

Verboden items

Gebruik van en handel in soft- en harddrugs is verboden. Elk voorwerp dat als wapen beschouwd kan worden is ten strengste verboden op het festivalterrein. We tolereren geen enkele vorm van geweld.

Controle

Zowel bij het binnenkomen als op het festival kan u worden gefouilleerd.

Eten en drinken

Alle niet op Zwart Goud gekochte drank en versnaperingen kunnen geweigerd worden.
Drinkglazen kunnen niet mee naar binnen én buiten worden genomen.

Persoonlijke spullen

De organisatie van Zwart Goud is niet aansprakelijk voor het verlies van persoonlijke spullen van bezoekers.

Nachtlawaai

Respecteer de nachtrust van buurtbewoners bij het verlaten van het festivalterrein.

Zwart Goud biedt dit jaar geen overnachtingsmogelijkheden aan. Zoek je toch een slaapplek? Op de site van Visit Maasmechelen vind je alle overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Liever toch kamperen? Kijk dan eens bij Kasteelglamping Leut.

Op Zwart Goud kan je je spullen voor een kleine vergoeding veilig laten opbergen in de vestiaire. Voor 1 eco-token bergen we je jas of trui op, voor 2 eco-tokens kan je er je rugzak kwijt.

Aan de toog, bij de foodtrucks en bij de vestiaire betaal je met eco-tokens. Deze zijn voor €1,60 per stuk verkrijgbaar aan de kassa op het festival. Betalen kan met cash of met de kaart. Onze eco-tokens zijn vervaardigd uit aardappelzetmeel en zijn biologisch afbreekbaar.

Bonnensysteem

Bij de aankoop van je eerste drankje betaal je aan de toog 1 token extra als ‘huur’ voor je herbruikbare beker. Ga je een volgend drankje halen, dan ruil je je oude beker in voor je nieuwe en betaal je enkel de prijs van je drankje. Bekers zijn niet omruilbaar voor tokens.

Drinks

We bieden een uitgebreid gamma aan dranken aan op Zwart Goud. Bezoekers hebben de keuze uit verschillende bieren, wijnen, Aperol en huisgemaakte frisdranken.

Om onze uitstoot zo laag mogelijk te houden, filteren we ons water ter plekke en bereiden we frisdrank op basis van duurzame siropen. Meer info hierover vind je bij groen.

Drinkflessen

Op Zwart Goud heb je de mogelijkheid om een herbruikbare fles te kopen. Met een Zwart Goud-fles heb je recht op gratis plat water aan de bar op elke editie van het festival.

Foodtrucks

Uit ecologische overwegingen is de catering op Zwart Goud volledig veganistisch, zowel op het festivalterrein als backstage. We voorzien een gevarieerd aanbod aan foodtrucks die gerechten aanbieden om de grote en kleine honger te stillen. Laat je verrassen en proef van wat de veganistische keuken de bieden heeft!

Maar liefst vijf foodtrucks zullen dit jaar naar Zwart Goud afzakken. 

El Taco Loco brengt traditionele Mexicaanse gerechten naar ons festivalterrein, van taco’s, empanadas en esquites tot classic nacho’s. 

’t Piekuurtje voorziet piekfijne broodjes met in de hoofdrol vers gekweekte groentjes uit eigen tuin. 

Bij Cas & Kas proef je de lekkerste veganistische bitterballen en kroketten. 

Zin in Midden-Oosterse en mediterrane keuken? Dan kan je langs bij La Gash

Voor verfrissing of om al dit lekkers af te sluiten kan je terecht bij La Gelateria voor een vegan ijsje. 

Afval

Zwart Goud werkt met een zero-waste policy, waarbij we afval zo veel mogelijk vermijden. Toch iets om weg te gooien? Dit kan in de vuilbakken op het terrein. Sorteer daarbij zo goed mogelijk.

Roken

Roken is toegestaan in de open lucht. Zwart Goud gaat door in natuurgebied, je peuken op de grond gooien is uit den boze. Je kan je peuken kwijt in de daarvoor voorziene asbakken of in een pocket ashtray. Deze zijn gratis verkrijgbaar aan de ingang.

Maximumcapaciteit

Zowel de beide podia als het festivalterrein zelf hebben een maximumcapaciteit. Als deze bereikt wordt kan de toegang tot een podium of het terrein tijdelijk geweigerd worden tot er terug plek is.

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Ons festivalterrein bevindt zich in natuurgebied, hetgeen toegang met een rolstoel uitdagend kan maken. Er bevinden zich onverharde delen op het terrein, daarom raden we aan rolstoelgebruikers aan om naar het festival te komen samen met een begeleider. Toch moeite om ergens te geraken? Spreek gerust een medewerker aan, zij zijn er om te helpen. Er is tevens een apart toilet voorzien voor rolstoelgebruikers.

We raden elke bezoeker van Zwart Goud aan om hun oren zo veel mogelijk te beschermen en gehoorbeschadiging te voorkomen. We bieden gratis oordoppen aan, verkrijgbaar aan de ingang. Deze worden voorzien door onze partner CM.

Op Zwart Goud is er geen minimumleeftijd van toepassing. We raden wel aan om kinderen jonger dan 12 jaar een beschermende hoofdtelefoon te laten dragen. Deze zijn niet verkrijgbaar op het festival zelf.

Merchandise verkrijgbaar tijdens Zwart Goud 2023

Wil je graag op de hoogte blijven van Zwart Goud?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.