Artiest

Faisal x Yooth 

Met hun unieke stijlen en gedeelde interesse in grensverleggende muziek, nemen 2 van de meest boeiende dj’s van het land je mee op een sonische trip die genres overstijgt en de dansvloer in lichterlaaie zet. Combineer deze twee Limburgers en je krijgt een nu al legendarische closing set die nog lang zal nazinderen. Catch Faisal en Yooth op Zwart Goud 2023!

Faisal is een staat het meest bekend om zijn genre-buigende sets en breed scala aan invloeden. Als kind van de jaren 90 en zoon van een soul- en funk-DJ uit de jaren 70, groeide Faisal op met het luisteren naar het beste van beide werelden.  Het schetsen van creativiteit en het definiëren van genres in muziek is iets uit het verleden, en dat is waar Faisal aan blijft denken bij elke set. Hij probeert dingen vooruit te duwen met nieuwe nummers zonder de connectie met die klassieke goedheid te verliezen. Deze liefde en openheid in zijn DJ-werk hebben hem zijn eigen wekelijkse residentie opgeleverd bij Studio Brussel en een #1 positie in de Red Bull Elektropedia DJ Top 100.

Op het kruispunt van verschillende percussiegedreven clubsounds vind je Yooth, op zoek naar muzikale fusies die passen bij zijn voorkeursformule: levendige percussie, een vleugje soul, opgewekte melodieën, glinsterende texturen en golvende synthesizers. Flexibel in zowel genre als gender ziet Yooth dj’en als een manier om speels van gedaante te veranderen en lichamelijke vreugde te creëren op het ritme van UK Funky, Amapiano, UK Bass, Gqom, Bruk, Batida en, je raadt het al, alles daartussenin. 

Wil je graag op de hoogte blijven van Zwart Goud?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.