Ons verhaal - Zwart Goud
8806
page,page-id-8806,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive
 

Ons verhaal

GRATIS ontdekkingsfestival in Maasmechelen op de oude mijnsite in het natuurpark Connecterra

 

Zwart Goud is ontstaan met het doel om talenten van eigen bodem een podium te bieden en de kans om zichzelf te ontplooien als artiesten. Anderzijds willen we een plek voor muziek en cultuur vormen voor de Maasmechelse jeugd. Iets wat ze nu kilometers verder moeten gaan zoeken.

Geen betere plek om een ecologisch festival te organiseren dan in het natuurpark Connecterra, het historisch hartje van Maasmechelen. Het is namelijk dé plek waar een kwarteeuw geleden het zwarte goud werd ontgonnen en de rijke geschiedenis nog steeds stroomt door de aderen van de inwoners van de cité. Temidden van dit prachtige heuvellandschap miste nog één ding: een festival voor en door de jeugd van Maasmechelen, en dat is precies wat Zwart Goud is.

Vanaf dit jaar trekken we bij Zwart Goud de ecologische kaart en wordt ons festival groener dan ooit tevoren. Respect voor het Maasmechelse natuurgebied en haar omgeving is dan ook een hoofdwaarde. Festivals zijn namelijk jammer genoeg enorme energievreters en hebben bijgevolg een grote impact op het milieu. Daarom kozen we bewust voor een Mobile Solar Power trailer die geplaatst wordt op het terrein. Die zorgt er deels voor dat ons festival draait op groene energie. Bovendien zullen verschillende foodtrucks tijdens het festival veganistisch lekkers bereiden en maken wegwerpbekers geen schijn van kans op het terrein. Alles dus om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, in de hoop zo een voorbeeld te zijn binnen de sector.