Zwart Goud 2017 Artiesten - The Guru Guru
8496
single,single-portfolio_page,postid-8496,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive
 

The Guru Guru

Biografie

GURU WAT?

Sinds 2012 is The Guru Guru enthousiast hun Borderline Rock aan het brengen. Stel je voor: lead vocals in een kleurijke dwangbuis, achtervolgt door koortsachtige gitaren, gemartelt door het ritme sectie.

Invloeden worden vaak gehaald uit METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard en Melt-Banana. De indie-math-psycho-noise regeltjesboek wordt verscheurd, wat vaak resulteert in onregelmatige songs die soms wat doen denken aan een kruipende oorworm.

Live is The Guru Guru een must-see. Met hun energy dat van het podium spat, lijkt de zanger Tom zich te balanceren op hun punt van een theatrale psychose. Zoals een spastisch persoon een ui pelt met een scheermesje en in tranen uitbarst, schuimbekkend van woede maar de schuld geven aan het publiek.

De tour hoogtepunten zijn ondermeer: Rock Herk (BE), Incubate (NL), Sziget (HU), Pukkelpop (BE) …

Na een veelbovende EP en 7 Inch, hebben ze nu hun hectische vibe opgenomen in een ablum. Met Wouter Vlaeminck (ook gekend van Raketkanon en Kapitan Korsakov) in de productiestoel wordt de ziel van The Guru Guru gedissecteerd in tien tracks, tien schizofrene verhalen die gaan van moddergrijs naar verblindend fluo!

Category

Artiesten